McTominay vertrekt na 22 jaar bij Manchester United

McTominay zwaait na 22 jaar uit bij Manchester United en tekent in Italië

30 augustus om 21:02
Laatste update: 30 augustus om 21:10

Scott McTominay vertrekt na 22 jaar bij Manchester United en gaat voor SSC Napoli spelen. De Italianen zullen zo'n dertig miljoen euro overmaken naar de club van manager Erik ten Hag. 

De transfer van McTominay hing al enige tijd in de lucht, maar wordt nu officieel bevestigd door Napoli en Man United. Er wordt een grove dertig miljoen euro gemoeid met de transfer van de Schotse middenvelder.

McTominay is een product van de eigen jeugdopleiding van The Red Devils. Sinds 2017 kwam hij maar liefst 255 keer in actie voor Manchester United. Hierin wist hij 29 keer het net te vinden en was hij goed voor acht assists. Nu verlaat de Schots international de club na er 22 jaar lang rondgelopen te hebben voor een avontuur in de Serie A.

Ten Hag baalt wel van het vertrek van McTominay. "Ik ben blij voor hem, maar mijn gevoelens zijn gemengd", zei hij eerder op de dag. "Ik was hem liever niet kwijtgeraakt, want hij heeft Manchester United in zijn aderen stromen. Hij was meer dan 22 jaar bij de club en was zo belangrijk voor ons. Maar ja, zo zijn de regels", doelde de oefenmeester op de financiële regels in Engeland.

McTominay krijgt in Napels spoedig gezelschap van Billy Gilmour, die overkomt van Brighton. Op Old Trafford staat Manuel Ugarte in de startblokken om hem op te volgen.