Flemming van Millwall naar Burnley

Flemming maakt late transfer: 'Op termijn wil ik Premier League-speler zijn'

31 augustus om 01:00

Zian Flemming heeft op de valreep een transfer gemaakt in het Championship. De 26-jarige middenvelder verruilt Millwall in eerste instantie op huurbasis voor Burnley, zo melden de clubs kort na het verstrijken van de transferdeadline.

Flemming maakte twee jaar geleden de overstap van Fortuna Sittard naar Millwall, dat 2,5 miljoen euro voor hem betaalde. Bij de Londense club groeide hij uit tot steunpilaar met 23 doelpunten en acht assists in 92 officiële duels. Dat viel ook op bij Burnley, dat afgelopen seizoen degradeerde uit de Premier League.

"Het is surrealistisch om hier te zijn. Het is heel snel gegaan", reageert Flemming op de clubsite van The Clarets. "Ik heb gisterochtend (donderdag, red.) pas voor het eerst gehoord over de interesse en wilde direct hierheen. Op termijn wil ik een Premier League-speler zijn bij een Premier League-club en met de doelstellingen en ambities die we hier hebben, kunnen we dat mogelijk maken."

Flemming komt met Shurandy Sambo één landgenoot tegen bij Burnley. Ook de aan Ajax gelinkte Belg Mike Trésor is actief op Turf Moor. Overigens laat Burnley in het midden of er ook sprake is van een optie tot koop.