Kramer schuldbewust na rode kaart tegen AZ

Kramer schuldbewust na bizar optreden: 'Ik benadeel iedereen binnen de club'

31 augustus om 08:15
Laatste update: 31 augustus om 08:09

Michiel Kramer toont zich schuldbewust na zijn opvallende optreden tijdens RKC Waalwijk - AZ (0-3). Al zes seconden na zijn invalbeurt ontsnapte de spits aan een rode kaart, die hij ruim twintig minuten later alsnog kreeg. Na afloop van het duel trekt Kramer voor de camera's van ESPN het boetekleed aan.

"De enige die hier verantwoordelijk voor is ben ikzelf", begint Kramer. "De eerste overtreding neem ik op de koop toe. In de tweede helft wil je een signaal af geven, omdat je in de eerste helft weggespeeld wordt. Ik probeerde daar gewoon wat anders."

"Die tweede is gewoon dom", analyseert de spits verder. "Ik loop achteruit en zoek naar achter. Niet om hem bewust een elleboog te geven, maar om te kijken waar hij is. Dan kom ik tegen zijn hoofd aan, dat is niet slim. Ik kreeg een terechte rode kaart. Mijn excuses naar iedereen binnen de club: de staf, de spelers, de fans. Ik ben verantwoordelijk hiervoor en dit is mijn eigen schuld. Ik benadeel iedereen binnen de club."

Of er een erge straf volgt, moet nog blijken. Een schorsing ligt echter voor de hand. "Wat er komen gaat dat zien we wel, maar ook dat ga ik gewoon accepteren", besluit Kramer.

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Ziyech, de laatste Feyenoord-targets en de plannen van PSV: