Monza praat met Ajax over Tahirovic

'Last-minute transfer lonkt bij Ajax: Tahirovic kan terugkeren naar Italië'

30 augustus om 19:50
Laatste update: 30 augustus om 19:54

Ajax is op dit moment in gesprek met Monza over een mogelijke transfer van Benjamin Tahirovic, zo meldt Gianluca di Marzio. Het is niet bekend of het gaat om een definitieve overstap of een huurdeal.

Het is geen geheim dat Tahirovic van Ajax' clubleiding heeft gehoord dat hij mag vertrekken. De Bosniër werd zelfs teruggezet naar het beloftenelftal van de Amsterdammers. Een terugkeer naar Italië lonkt nu voor de middenvelder, die eerder speelde bij AS Roma. 'Monza is met Ajax in gesprek om Tahirovic terug te halen naar Italië', klinkt het.

Eerder kwam Tipsbladet al met het nieuws dat FC Kopenhagen stiekem hoopt op de komst van Tahirovic. Er zouden gesprekken zijn gevoerd met de entourage van Tahirovic, maar een transfer werd als gecompliceerd omschreven. Ook werd de middenvelder recent in Griekenland gelinkt aan PAOK Saloniki.

Alex Kroes, technisch directeur van Ajax, gaf voorafgaand aan het duel met Jagiellonia Bialystok een update over de situatie in Amsterdam. "Er speelt rondom Forbs, Tahirovic en Vos van alles. En rond nog een aantal andere spelers", zo vertelde Kroes. Silvano Vos heeft inmiddels zijn transfer naar AC Milan afgerond, terwijl Carlos Forbs hard op weg lijkt naar Wolverhampton Wanderers. 

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Ziyech, de laatste Feyenoord-targets en de plannen van PSV: