'Kopenhagen bekijkt overbodige Ajax-kracht, maar transfer lijkt gecompliceerd'

'Kopenhagen snuffelt bij Ajax en denkt aan overbodige kracht, deal gecompliceerd'

29 augustus om 23:50

FC Kopenhagen is één van de clubs die naar Benjamin Tahirovic kijkt. Ajax-directeur Alex Kroes gaf al aan dat de Bosniër in het slot van de transferwindow nog kan vertrekken uit Amsterdam. Kopenhagen heeft al gesprekken gevoerd over een transfer, die op voorhand niet makkelijk te realiseren lijkt.

Het is al enige tijd duidelijk dat Tahirovic mag vertrekken bij Ajax, nadat hij terug is gezet naar het beloftenelftal. Lange tijd werden clubs niet echt concreet voor de controleur, maar daar lijkt in het slot van de transferwindow verandering in te komen. Voor de wedstrijd tegen Jagiellonia Bialystok vertelde Kroes al dat een transfer van Tahirovic goed mogelijk is.

Nadat de middenvelder recent in Griekenland al werd gelinkt aan PAOK Saloniki, stelt het Deense Tipsbladet dat Kopenhagen ook stiekem hoopt op het binnenhalen van Tahirovic. "Tahirovic van Ajax is zeker in beeld bij FC Kopenhagen", zegt Tipsbladet-journalist Farzam Abolhosseini in de podcast van zijn medium. "Dit kan een hele goede speler zijn voor Kopenhagen. Ik denk eerlijk gezegd niet dat hij komt, maar er speelt wel iets: er zijn ook gesprekken geweest."

Een transfer van Tahirovic naar Kopenhagen lijkt dus gecompliceerd. De Deense transferwindow is, net als de Nederlandse, open tot maandag 2 september om 23.59 uur.