Van Brederode reageert op transfer naar Fortuna Düsseldorf

Van Brederode tekent in Duitsland: 'Hij sluit uitstekend aan bij onze eisen'

30 augustus om 18:40

Myron van Brederode heeft zin in zijn nieuwe uitdaging in Duitsland. De aanvaller wordt komend seizoen door AZ verhuurd aan Fortuna Düsseldorf, dat een koopoptie heeft bedongen in de deal.

"Ik kijk er enorm naar uit om een ​​nieuwe competitie te leren kennen", begint Van Brederode in gesprek met de clubkanalen. "Fortuna is voor mij een spannend avontuur. Het is een traditionele club met een fantastisch stadion en geweldige fans. Ik heb goede gesprekken gevoerd met de verantwoordelijken en wil graag mijn diensten inzetten om de club te helpen om haar doelstellingen te verwezenlijken."

Sportief directeur Christian Weber is erg blij met het aantrekken van Van Brederode. "Myron is een behendige, dribbelende vleugelspeler die graag naar binnen beweegt en het schot zoekt", aldus Weber. "Dit betekent dat hij uitstekend aansluit bij onze eisen en de mogelijkheden voor onze technische staf vergroot. Hij zal ons op de helft van de tegenstander versterken met zijn creativiteit en kwaliteit."

Eerder gaf Max Hubierts, technisch directeur van AZ, een verklaring voor het vertrek van Van Brederode. "Het is voor Myron goed om iedere week te gaan spelen en dit is denk ik ook een goed niveau om elke week te gaan spelen", vertelde hij. "Myron is een speler die wij goed genoeg vinden om in de Eredivisie te spelen, alleen gaat op dit moment de voorkeur uit naar Ruben van Bommel."

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Ziyech, de laatste Feyenoord-targets en de plannen van PSV: