Huiberts bevestigt naderend vertrek van AZ-aanvaller: 'Op een haar na rond'

Huiberts bevestigt naderend vertrek van AZ-aanvaller: 'Op een haar na rond'

30 augustus om 14:39
Laatste update: 30 augustus om 16:27

Myron van Brederode laat AZ achter zich voor Fortuna Düsseldorf, zo bevestigt Max Huiberts in gesprek met Ziggo Sport. De aanvaller uit de eigen opleiding wordt verhuurd aan de club uit de Tweede Bundesliga. In de deal is een optie tot koop opgenomen.

Op de vraag of er bij AZ nog iets staat te gebeuren op de laatste dag van de transfermarkt, geeft Huiberts de bevestiging van het nieuws over Van Brederode. De deal is op een haar na rond. "Het is voor Myron goed om iedere week te gaan spelen en dit is denk ik ook een goed niveau om elke week te gaan spelen", aldus de technisch directeur van AZ.

"Ik denk dat het een beetje van beide kanten komt. Myron is een speler die wij goed genoeg vinden om in de Eredivisie te spelen, alleen gaat op dit moment de voorkeur uit naar Ruben van Bommel. Die doet het ook erg goed en heeft vorig jaar ook de concurrentiestrijd van Myron gewonnen, en ik denk niet dat het goed is als een jongen met deze kwaliteiten in de meeste wedstrijden niet gaat starten. Dan is het goed dat hij, ook op eigen verzoek, ergens anders aan spelen toe gaat komen", aldus Huiberts.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!