Ten Hag baalt van aanstaande transfer McTominay

Ten Hag baalt van aanstaande transfer: 'Hij was zo belangrijk voor ons...'

30 augustus om 18:14
Laatste update: 30 augustus om 20:05

Erik ten Hag baalt dat Scott McTominay Manchester United gaat verruilen voor Napoli. De transfer is nog niet wereldkundig gemaakt, maar de Nederlander draait er niet om heen. Ook gaat hij in op de situatie van Jadon Sancho en de komst van Manuel Ugarte. 

"Ik ben blij voor hem, maar mijn gevoelens zijn gemengd", begint Ten Hag over McTominay. "Ik was hem liever niet kwijtgeraakt, want hij heeft Manchester United in zijn aderen stromen. Hij was meer dan 22 jaar bij de club en was zo belangrijk voor ons. Maar ja, zo zijn de regels", doelt de oefenmeester op de financiële regels in Engeland.

De transferperiode sluit binnen enkele uren in de Europese topcompetities. Aanvaller Sancho wordt volop gelinkt aan een transfer naar Chelsea. Ten Hag ziet de Engelsman liever niet vertrekken en verwacht dit seizoen te kunnen beschikken over hem. "Hij is een speler in onze selectie en we zijn blij met hem. Na de interlandbreak spelen we elke drie dagen, dus we zullen opties nodig hebben", stelt de manager. "Voor zover ik weet, blijft hij."

Met Manuel Ugarte heeft Ten Hag deze week ook een nieuwe speler kunnen verwelkomen. "We hebben drie spelers voor 'op tien', en geen verdedigende middenvelders meer, we hadden er een (Scott McTominay, red.). Dat is dus het idee achter die transfer geweest", verklaart Ten Hag de komst van de Uruguayaan. De oefenmeester sluit meer inkomende transfers niet uit. "We zijn altijd bezig om de selectie zo sterk mogelijk te maken."

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Ziyech, de laatste Feyenoord-targets en de plannen van PSV: