'McTominay ondergaat dinsdag medische keuring bij Napoli'

'Ugarte-komst zorgt voor exit bij Man United: kind van de club gaat naar Napoli'

27 augustus om 11:46
Laatste update: 27 augustus om 11:53

Scott McTominay reist dinsdag naar Napoli om zijn transfer af te ronden. Volgens The Athletic betaalt de Italiaanse club dertig miljoen euro aan Manchester United voor de Schots international.

United heeft aangegeven het te betreuren dat ze McTominay kwijtraken, maar de club kon niet garanderen dat hij de speeltijd zou krijgen die hij wilde. De middenvelder komt uit de jeugdopleiding van The Red Devils. Daarom betekent het dat de club 'pure winst' maakt op McTominay en zo voldoen ze aan financiële regels van de Premier League en de UEFA.

Fulham had eerder deze zomer een bod van zo'n twintig miljoen pond op de Schot uitgebracht, maar dat lag onder het gewenste bedrag van United. De Londense club heeft daarom Sander Berge van Burnley overgenomen, die ook nog even in verband werd gebracht met de ploeg van Erik ten Hag.

Terwijl McTominay vertrekt, heeft United al een nieuwe middenvelder binnen. De Uruguyaan Manuel Ugarte komt voor minimaal vijftig miljoen euro over van Paris Saint-Germain.

McTominay speelde sinds 2017 maar liefst 255 wedstrijden voor Manchester United. Hierin scoorde hij 29 keer en gaf hij acht assists. Hij had vorig seizoen zijn meest productieve seizoen, met tien doelpunten in 43 wedstrijden.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!