'Ajax akkoord over huurdeal voor Forbs'

'Ajax bereikt akkoord over Forbs: huurdeal met optie tot koop van 13,5 miljoen'

30 augustus om 17:35

Ajax gaat afscheid nemen van Carlos Forbs. De Amsterdammers hebben een akkoord bereikt met Wolverhampton Wanderers over de twintigjarige linksbuiten. Opmerkelijk genoeg betreft het geen definitieve transfer, maar een huurdeal met optie tot koop. Dat meldt The Athletic.

Wolverhampton drukte het gaspedaal in voor Forbs, nadat ook Olympique Lyon zich in Amsterdam had gemeld. Een Frans bod van naar verluidt vijftien miljoen euro werd door Ajax afgeslagen. Met de Premier League-club is nu wel overeenstemming bereikt. Toch gaat het niet om een verkoop, zo claimt het doorgaans zeer goed ingevoerde The Athletic. Ajax verhuurt Forbs, met een optie tot koop van 13,5 miljoen euro.

Volgens The Athletic is het budget van Wolverhampton deze zomer zeer beperkt. Desondanks is een persoonlijk akkoord met de snelle vleugelspeler geen probleem. Forbs reist momenteel naar Engeland om de deal af te ronden. Hij gaat Ajax zodoende na één jaar alweer verlaten. Hij kwam vorige zomer voor veertien miljoen euro over van Manchester City. De Portugese jeugdinternational maakte echter geen onuitwisbare indruk. Met Steven Bergwijn en Mika Godts beschikt Ajax-trainer Francesco Farioli nog over twee andere opties op linksbuiten.

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Ziyech, de laatste Feyenoord-targets en de plannen van PSV: