Southampton tekent 'Ajax-target' Ramsdale

Southampton maakt komst wereldkundig: 'Ajax-target' blijft in Premier League

30 augustus om 14:00
Laatste update: 30 augustus om 15:00

Aaron Ramsdale is de nieuwe doelman van Southampton, meldt de club op de online kanalen. Na het klappen van de deal met Feyenoord-doelman Justin Bijlow, schakelde Southampton razendsnel door naar Ramsdale, die ook in verband werd gebracht met Ajax.

Ramsdale verloor afgelopen seizoen zijn basisplaats aan de Spanjaard David Raya. Ramsdale had duidelijk voor ogen dat hij niet nog een seizoen op de bank wilde verpieteren en sprak zijn vertrekwens duidelijk uit. Arsenal wilde meewerken, maar wilde de Engelsman alleen verkopen, waardoor Ajax moest afhaken.

Southampton betaalt zo'n 21 miljoen euro voor de Engelse doelman die een contract tot medio 2028 tekent. Ramsdale maakte al vroeg in zijn keeperscarrière de overstap van Sheffield United naar AFC Bournemouth, waar hij na verschillende verhuurperiodes uitgroeide tot een uitstekende keeper.

De 26-jarige sluitpost zal de plek van Gavin Bazunu overnemen. De Ierse international is al maandenlang geblesseerd, zodoende was Southampton op zoek naar een nieuwe doelman. De 34-jarige Alex McCarty stond de afgelopen wedstrijden onder de lat. Zaterdag gaat Southampton op bezoek bij Brentford in de Premier League.  

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!