'Amrabat maakt overstap naar Fenerbahçe'

'Geen Atlético, maar Turkije: Amrabat treft FC Twente en AZ in Europa League'

30 augustus om 13:55
Laatste update: 30 augustus om 16:23

Fenerbahçe heeft een principeakkoord bereikt met AC Fiorentina over de komst van Sofyan Amrabat. Dat meldt de Turkse grootmacht via de officiële kanalen. 

Amrabat gaat de overstap maken van Fiorentina naar Fenerbahçe. De Turkse topclub heeft een principeakkoord bereikt met de Italianen over een huurovereenkomst. Amrabat reist naar Istanbul af voor de medische keuring. Ook zullen de laatste plooien nog glad gestreken worden. 

Atlético Madrid was ook nadrukkelijk in de markt voor Amrabat. Diego Simeone drong aan op de komst van de controleur. Uiteindelijk vissen de Madrilenen hoogstwaarschijnlijk achter het net. Bij Fenerbahçe wordt Amrabat ploeggenoot van onder meer Jayden Oosterwolde, Sebastian Szymanski en Dusan Tadic. Als Amrabat de overstap maakt naar Fenerbahçe komt hij AZ en FC Twente tegen in de Europa League. 

Vorig seizoen kwam Amrabat nog uit voor het Manchester United van Erik ten Hag. Daarvoor kwam de 28-jarige Marokkaans international uit voor achtereenvolgens FC Utrecht, Feyenoord, Club Brugge, Hellas Verona en Fiorentina. Bij de Italianen heeft hij nog een contract tot medio 2025. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!