'Amrabat heeft keuze gemaakt en laat Fiorentina achter zich voor Turkije'

'Amrabat heeft keuze gemaakt en laat Fiorentina achter zich voor Turkije'

30 augustus om 00:13

Sofyan Amrabat maakt de overstap naar Fenerbahçe SK, zo meldt Fabrizio Romano middels zijn welbekende 'here we go'. De voormalig middenvelder van onder meer FC Utrecht, Feyenoord en Manchester United werd ook in verband gebracht met Atlético Madrid, maar lijkt te kiezen voor de Turkse Süper Lig.

Fenerbahçe betaalt Fiorentina een huursom van twee miljoen euro en heeft een verplichte koopoptie van dertien miljoen euro, exclusief drie miljoen aan bonussen. Amrabat gaat zich naar verluidt voor vier jaar verbinden aan Sarı Kanaryalar. Er zou al een privévlucht naar Istanbul geboekt zijn.

Eerder kwam naar buiten dat Mourinho 'pusht' om Amrabat los te weken bij Fiorentina, waarna ook Atlético Madrid concreet leek te worden voor de Marokkaans international. Uiteindelijk is het echter toch de club van The Special One die aan het langste eind trekt.

Vorig seizoen speelde Amrabat op huurbasis voor het Manchester United van Erik ten Hag. Een langer verblijf bij The Red Devils werd niet uitgesloten, want de middenvelder gold als een alternatief voor Manuel Ugarte, die uiteindelijk voor minimaal vijftig miljoen euro naar Manchester is verkast. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!