NAC en Gent onderhandelen weer over Omgba-transfer

'Felle arbitragezaak tussen Omgba en NAC: onderhandelingen in België lopen weer'

30 augustus om 12:33
Laatste update: 30 augustus om 14:05

Aimé Omgba heeft zijn zinnen nog altijd gezet op een transfer naar KAA Gent. De partijen wachten op de uitspraak in de aangespannen arbitragezaak tegen NAC Breda. Ondertussen zijn de clubs weer in onderhandeling over Omgba, meldt BN DeStem

Donderdagavond werd de arbitragezaak tussen Omgba en NAC uitgevochten. Tot in de late uren werden er over en weer verwijten gemaakt. De uitkomst zal achter besloten deuren besproken worden. De talentvolle middenvelder wil maar al te graag de stap maken naar Gent.

Nadat de eerdere deal op de klippen liep, zijn NAC en Gent weer volop aan het onderhandelen. Algemeen directeur van NAC Remco Oversier was duidelijk tijdens de zitting. "Donderdag was het er nog niet, vrijdag niet, etcetera. Pas toen Gent zich woensdag plaatste voor de groepsfase van de Conference League, kregen we een hele korte melding. 2,8 miljoen euro, maar over de bonussen werd met geen woord gerept."

Volgens de raadsman van Omgba is de middenvelder verbannen bij NAC. "Hij heeft bijvoorbeeld geen rugnummer gekregen, is uit de groepsapp gezet, hij heeft niet mee mogen doen aan de groepsactiviteiten al, geen loonstrook ontvangen, loon niet op tijd volledig uitbetaald. Alle schuld werd afgeschoven op Omgba en zijn entourage zelf", zegt Wouter van Zetten.

Vanuit NAC wordt gezegd dat Omgba zélf heeft gevraagd om een individueel traject binnen de club af te werken in afwachting van zijn transfer. Het is afwachten wat de uitspraak van de arbitragecommissie zal zijn. Een transfer van Omgba naar Gent is wel degelijk nog altijd aan de orde.