Washington voor 21 miljoen van Chelsea naar Strasbourg

'Bizarre Chelsea-deal: zusterclub Strasbourg betaalt miljoenen na drie duels'

30 augustus om 11:44

Deivid Washington verruilt Chelsea voor RC Strasbourg. An sich niet opmerkelijk, tot de details van de transfer aan het licht komen. Strasbourg is een zusterclub van The Blues en betaalt ruim twintig miljoen euro voor de negentienjarige spits.

Wat het dan nog opmerkelijker maakt, is dat Washington het afgelopen jaar maar drie wedstrijden in de hoofdmacht van Chelsea heeft gespeeld. De Engelse grootmacht kocht de aanvaller voor zestien miljoen euro van Santos en verkoopt hem nu met forse winst - met de transfer gaat 21 miljoen euro gemoeid - aan zusterclub Strasbourg.

Volgens L'Équipe moet alleen Washington er zelf nog uitkomen met Strasbourg. Deze vrijdag reizen er in elk geval twee spelers van Londen naar Frankrijk: samen met Washington maakt Djordje Petrovic de overstap van Chelsea naar Strasbourg.

Washington heeft bij Chelsea een langlopend contract tot de zomer van 2030. Door de forse concurrentie in de voorhoede heeft hij weinig uitzicht op speeltijd. Strasbourg lijkt zijn verbintenis af te kopen.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!