'Arsenal overweegt Sterling te verlossen van Chelsea'

'Chelsea wil Sterling kwijt en Premier League-concurrent hapt mogelijk toe'

30 augustus om 11:19

Chelsea is wanhopig op zoek naar een oplossing voor Raheem Sterling. De Engelse vleugelaanvaller (29) staat op een zijspoor in Londen en zou op Deadline Day de overstap kunnen maken naar een Premier League-concurrent.

Chelsea kampt met een overvolle selectie en wil nog voor het verstrijken van het transferdeadline afscheid nemen van spelers als Ben Chilwell, Trevoh Chalobah, Armando Broja en Sterling. Volgens manager Enzo Maresca krijgen zij in elk geval géén speelminuten dit seizoen.

Daardoor lonkt een transfer. Voor Sterling is er genoeg belangstelling en het ligt in de lijn der verwachting dat er nog een club toehapt. Manchester United zou interesse hebben en lijkt bereid om Jadon Sancho als wisselgeld te gebruiken. Maar op dit moment lijkt Arsenal de beste papieren te hebben.

Volgens Fabrizio Romano is Sterling vrijdagochtend opnieuw aangeboden bij Arsenal, waar op dit moment 'interne discussies' plaatsvinden over de 82-voudig international. Sterling weegt zelf ook zijn opties af. Arsenal trok deze zomer al ruim 100 miljoen euro uit voor Riccardo Calafiori, Mikel Merino en David Raya, die al werd gehuurd.