Maupay van Everton naar Olympique Marseille

Maupay na twee jaar verlost van Everton: spits viert ontsnapping op X

30 augustus om 11:21

Neal Maupay verruilt Everton voor Olympique Marseille. De 28-jarige spits steekt zijn blijdschap niet onder stoelen of banken: op X deelt de Fransman een fragment uit de film The Shawshank Redemption.

Maupay wordt in eerste instantie verhuurd aan Marseille. L'OM bedingt een verplichte optie tot koop van vier miljoen euro. Maupay maakte in 2022 de overstap van Brigthon & Hove Albion naar Everton en zijn periode op Goodison Park werd geen gelukkige. In twee jaar tijd kwam hij tot 32 officiële wedstrijden; het merendeel als invaller. Een huurperiode bij Brentford leverde ook niets op voor Maupay.

Eerder deze zomer keerde Maupay terug bij Everton, waar hij in de eerste twee Premier League-optredens op de bank bleef. De spits kreeg het vervolgens aan de stok met de fans van The Toffees, waardoor een exit voor alle partijen het beste leek. Marseille verlost Maupay van zijn benauwde situatie in Engeland.

Daar was Maupay zelf dolblij mee. Op X plaatst de aanvaller een fragment uit The Shawshank Redemption. Tim Robbins, het personage, is zojuist uit de Shawshank-gevangenis ontsnapt en richt zich tot de hemel.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!