Monteiro naar PEC Zwolle

PEC haalt 'hele ervaren' middenvelder terug naar Nederland: 'Stemt mij tevreden'

30 augustus om 10:56
Laatste update: 30 augustus om 11:00

Jamiro Monteiro keert na zes jaar terug in de Eredivisie. De dertigjarige middenvelder heeft een contract tot de zomer van 2026, met een optie voor een extra seizoen, getekend bij PEC Zwolle.

Monteiro, geboren in Rotterdam, speelde in Nederland voorheen bij SC Cambuur en Heracles Almelo. Na een goed seizoen bij Heracles verdiende de middenvelder een miljoenentransfer naar FC Metz. Via Philadelphia Union en San Jose Earthquakes kwam de international van Kaapverdië terecht bij het Turkse Gaziantep FK. Nu keert Monteiro terug in Nederland.

"Het voelt goed om terug te zijn in mijn geboorteland, bij een ambitieuze club in een voor mij bekende competitie", reageert Monteiro op de clubsite. "PEC Zwolle is een mooie club met veel jonge, talentvolle spelers, waar ik met mijn ervaring op en buiten het veld van waarde hoop te zijn."

Gerry Hamstra, technisch directeur bij PEC, is blij met de komst van Monteiro. "Dat wij een speler als Jamiro naar Zwolle hebben kunnen halen stemt mij heel tevreden. Jamiro is een hele ervaren, slimme en veelzijdige middenvelder. Vanochtend sluit Jamiro aan bij de training in aanloop naar zondag. Bij deze wensen wij hem welkom bij de club en veel succes."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!