'Osimhen en/of Toney: Premier League-spits richting Saudi-Arabië'

'Opmerkelijk: Premier League-spits voor 47,5 miljoen richting Saudi-Arabië'

30 augustus om 10:48
Laatste update: 30 augustus om 11:22

Sensationele ontwikkelingen vanuit Saudi-Arabië, waar Al Ahli niet alleen een akkoord heeft bereikt met Napoli over Victor Osimhen. De club is er volgens Engelse media óók uit met Brentford FC-spits Ivan Toney.

Al Ahli en Brentford zijn het eens geworden over een transfersom van 47,5 miljoen euro, inclusief bonussen. Toney heeft zelf ook groen licht gegeven en ondergaat vrijdagmiddag een medische keuring in Londen. Het is nog onduidelijk of de 28-jarige spits daarna ook meteen op het vliegtuig naar Saudi-Arabië stapt.

Het miljoenenakkoord over Toney is bijzonder, omdat Al Ahli óók bezig is met Osimhen. Napoli heeft na een bod van 75 miljoen euro toestemming gegeven voor het vertrek van de Nigeriaanse topspits. Het verschil met Toney is echter dat Osimhen zijn jawoord nog niét heeft gegeven.

Het is afwachten of Al Ahli zowel Osimhen als Toney wil halen, of dat de keuze valt op één van de twee aanvallers. Chelsea had of heeft ook interesse in het tweetal. Jhon Duran (Aston Villa) en Dominic Calvert Lewin (Everton) gelden als alternatieven op Stamford Bridge.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!