Amrabat verruilt Fiorentina voor Fenerbahçe

Amrabat heeft transfer te pakken en zet carrière voort in Turkije

31 augustus om 11:05
Laatste update: 1 september om 13:17

Sofyan Amrabat zet zijn loopbaan voort bij Fenerbahçe. De 28-jarige middenvelder komt op huurbasis over van Fiorentina. In de overeenkomst is een optie tot koop opgenomen.

Het leek er sterk op dat Amrabat en Fiorentina deze transferperiode uit elkaar zouden gaan. Fenerbahçe had de beste papieren, maar kwam ter ore dat ook Atlético Madrid op de handtekening van de Marokkaan aasde. De Turken pakten door en wisten donderdag een akkoord te bereiken met Fiorentina. Amrabat wordt aanvankelijk voor een jaar gehuurd. De huursom bedraagt twee miljoen euro.

Fenerbahçe bedingt een verplichte optie tot koop, die dertien miljoen euro bedraagt. Daar komen dan weer drie miljoen euro aan bonussen bovenop. Bij Fenerbahçe gaat Amrabat samenwerken met trainer José Mourinho. Naar verluidt heeft The Special One zich hard gemaakt voor de komst van Amrabat.

Amrabat werd vorig seizoen uitgeleend aan Manchester United, dat een optie tot koop had. The Mancunians besloten de optie niet te lichten, waardoor de speler terugkeerde naar Italië. De 57-voudig international van Marokko stond voor Fiorentina onder contract bij Hellas Verona, Club Brugge, Feyenoord en FC Utrecht.