Kasanwirjo van Feyenoord naar Rangers FC

Feyenoord sluit huurdeal en laat Kasanwirjo naar Schotland vertrekken

30 augustus om 20:06
Laatste update: 30 augustus om 20:15

Feyenoord heeft afscheid genomen van Neraysho Kasanwirjo. De 22-jarige verdediger, die geen vaste waarde is in Rotterdam-Zuid, wordt voor één seizoen verhuurd aan Rangers FC.

Rangers bedingt een optie tot koop in de huurdeal. Bij de Schotse topclub komt Kasanwirjo een landgenoot tegen: Robin Pröpper maakte eerder deze window de overstap vanaf FC Twente. De multi-inzetbare verdediger kwam in januari 2023 voor twee miljoen euro over van FC Groningen, maar wist niet te overtuigen in De Kuip.

Vorig seizoen werd Kasanwirjo door Feyenoord al gestald bij Rapid Wien. In navolging van Arne Slot zag ook Brian Priske geen belangrijke rol weggelegd voor de geboren Amsterdammer. Kasanwirjo maakte in negen officiële wedstrijden zijn opwachting voor Feyenoord.

"We zijn verheugd om Neraysho te verwelkomen bij onze club en we geloven dat hij een grote aanwinst voor het team zal zijn", stelt Rangers-manager Philippe Clement op de website van de Schotse topclub. "Hij kan op verschillende verdedigende posities spelen en zal een goede optie zijn voor de selectie met de binnenlandse en Europese verplichtingen die we dit seizoen hebben."