Karsdorp naar PSV

PSV rondt bliksemtransfer af en kan weer ademen: Karsdorp volgt Teze op

31 augustus om 19:00
Laatste update: 1 september om 13:49

Rick Karsdorp mag zich officieel speler van PSV noemen. De 29-jarige rechtsback zat zonder club, nadat hij mocht vertrekken bij AS Roma. Karsdorp komt zodoende transfervrij naar Eindhoven.

Karsdorp moet bij PSV de naar AS Monaco vertrokken Jordan Teze opvolgen. Het contract van de voormalig Feyenoord-verdediger werd ontbonden in Rome, waardoor hij vrij was om op zoek te gaan naar een nieuwe werkgever. Karsdorp sprak met PSV-trainer Peter Bosz en raakte overtuigd van de plannen in Eindhoven.

De komst van Karsdorp komt als geroepen, aangezien de nood bij PSV hoog was. De club zag afgelopen zomer Teze, André Ramalho, Armel Bella-Kotchap, Shurandy Sambo en Patrick van Aanholt vertrekken, terwijl Sergiño Dest, Mauro Júnior en Armando Obispo geblesseerd zijn. Ryan Flamingo, Olivier Boscagli en Fredrik Oppegard zijn momenteel de enige fitte verdedigers in de selectie van PSV.

Voor Karsdorp betekent zijn stap naar PSV een terugkeer in de Eredivisie. De drievoudig international van Oranje stond de voorbije zeven jaar onder contract bij Roma, dat hem in het seizoen 2019/2020 uitleende aan zijn jeugdliefde Feyenoord. Karsdorp heeft een rijk verleden bij de Rotterdamse club, waar hij zijn opleiding genoot. Hij speelde in het verleden 123 officiële duels voor Feyenoord.

Karsdorp is één van de beoogde verdedigende versterkingen. Ook Nordsjælland-verdediger Adamo Nagalo moet een dezer dagen in Eindhoven tekenen. PSV heeft daarnaast Boscagli uit handen van de topclubs weten te houden deze zomer.