Bergwijn over toekomst bij Ajax

Bergwijn duidelijk over toekomst bij Ajax: 'Dat heb ik altijd al gezegd'

30 augustus om 09:02

Steven Bergwijn aast niet op een vertrek bij Ajax. De aanvaller is gelukkig in Amsterdam, laat hij weten voor de camera van Ziggo Sport. Ook is de linksbuiten blij met de komst van Wout Weghorst, die hij kent van het Nederlands elftal.

Ajax wist zich donderdagavond door een 3-0 overwinning op Jagiellonia Bialystok te plaatsen voor de Europa League. Bergwijn is in zijn nopjes. "Dit was het hoofddoel eigenlijk. Het is heel belangrijk voor ons, want het is een mooie competitie om onszelf weer te kunnen laten zien", aldus de aanvaller, die voor het eerst dit seizoen negentig minuten maakte. "Na 75 minuten was de tank wel leeg, maar ik ben wel blij dat ik hem heb uit kunnen spelen."

Bergwijn werd deze zomer veelvuldig met een vertrek bij Ajax in verband gebracht. De Amsterdammers zouden Bergwijn volgens het Algemeen Dagblad zelfs als een 'blok aan het been' zien. Bergwijn is in ieder geval niet bezig met een exit uit de hoofdstad. "Ik heb altijd al gezegd dat ik hier niet weg hoef, want ik ben hier gewoon blij. Ik ben gelukkig in Amsterdam", klinkt het. "Zolang ik hier ben, ligt de focus gewoon op Ajax. We zien het wel... Als er iets fantastisch voorbij komt ga je er altijd over nadenken, want daar zijn we voetballer voor. Maar ik ben er eigenlijk niet echt mee bezig."

Ajax begint onder Francesco Farioli steeds beter in vorm te geraken, ziet ook Bergwijn. "Ik denk dat we een goede groep hebben. Als de neuzen dezelfde kant opstaan, dan kunnen we wel iets moois neerzetten." Sinds donderdag maakt Weghorst ook onderdeel uit van die 'goede groep'. Bergwijn is blij met de komst van zijn Oranje-collega. "We gaan heel veel wedstrijden spelen, dus we hebben veel goede spelers nodig. Het is alleen maar lekker dat er veel concurrentie is."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!