Ajax was volgens Sneijder klaar voor Feyenoord

Sneijder: 'Als je kijkt naar situatie van Feyenoord, dan was Ajax er klaar voor'

30 augustus om 06:52

Wesley Sneijder is ervan overtuigd dat Ajax klaar was voor De Klassieker tegen Feyenoord. Dat laat de oud-voetballer weten bij Ziggo Sport na afloop van het duel tussen de Amsterdammers en Jagiellonia Bialystok (3-0). Door een staking van de politie gaat de kraker in de Eredivisie niet door.

"Dit is hoe je Ajax wil zien", steekt Sneijder van wal na de 3-0 overwinning van Ajax op Jagiellonia Bialystok, waardoor de Amsterdammers zich plaatsten voor de Europa League. "Met goede acties vanaf de zijkanten en in de zestien. Het lijkt makkelijk, maar het is wel de kwaliteit van deze ploeg. Het was een vervelende tegenstander met weinig kwaliteiten, maar je moet wel je goals maken en dat hebben ze gedaan."

Sneijder is te tevreden over het optreden van Brian Brobbey, maar ziet ook dat er met Wout Weghorst een welkome versterking is binnengekomen. De van Burnley overgekomen spits gaat van waarde zijn voor Ajax volgens de recordinternational van Oranje. "Met zijn spirit en drive kan hij iets toevoegen. Via de flanken komt er veel door en dat is zijn kwaliteit. Hij staat altijd in de zestien en kan goals maken, dat hebben we gezien. Maar goed, er staat een andere spits voor hem (Brobbey, red.). Ik weet alleen niet met welk idee Ajax hem heeft gehaald, als eerste spits of als invaller achter Brobbey."

De Klassieker

Sneijder concludeert dat Ajax een prima indruk maakte tegen Jagiellonia. De oud-middenvelder keek reikhalzend uit naar De Klassieker. "Als je kijkt naar de situatie waarin Feyenoord zich bevindt… Het gaat moeizaam, een paar keer gelijkgespeeld in de competitie. Ajax blijft zijn wedstrijden winnen. Ik denk dat Ajax wel klaar was geweest voor De Klassieker."

"Er zit veel kwaliteit in de ploeg die vandaag op het veld stond, maar het moet weer een geoliede machine worden", gaat Sneijder verder. "Dat krijg je door dit soort momenten. Spelers moeten vertrouwen krijgen door goals te maken en goede wedstrijden te spelen. Langzaam zie ik dat wel groeien."