Brobbey niet bang voor concurrentie Weghorst

Brobbey reageert verrast op toekomstvraag: "Waar moet ik gaan dan?!"

29 augustus om 22:14
Laatste update: 29 augustus om 22:26

Brian Brobbey benadrukt dat een vertrek bij Ajax op dit moment niet aan de orde is. De 22-jarige spits verwacht voorlopig in Amsterdam te blijven en loopt niet weg voor de concurrentie van Wout Weghorst.

Ziggo Sport-verslaggeefster Noa Vahle wil na het duel met Jagiellonia Bialystok (3-0) weten hoe Brobbey zich voelt bij Ajax. "Hoe ik mij voel bij Ajax?! Prima. Ik ben op mijn plek, ook in Amsterdam", reageert de Oranje-international. Vahle doelt vanzelfsprekend op een mogelijke transfer van Brobbey. De Amsterdammers zouden niet onwelwillend tegenover zijn vertrek staan. Blijft hij nog even? “Waar moet ik gaan dan?”, stelt hij op kenmerkende wijze.

“Als er iets moois komt ga je altijd nadenken, maar op dit moment ben ik gewoon bij Ajax”, vervolgt Brobbey. “Als er niets komt, blijf ik lekker hier in Amsterdam. Ik ben gelukkig hier.” Hij kreeg er met Wout Weghorst een geduchte concurrent bij, maar loopt daar niet voor weg. "Concurrentie maakt iedereen beter. Het wordt een leuke strijd." Brobbey beseft wel dat Ajax nu wel erg veel spitsen onder contract heeft. "Vier is inderdaad veel, maar dan moet je bij Alex (Kroes, red.) zijn. Niet bij mij."