'Lyon haalt met Zaha gewenste aanvaller binnen: mogelijk gevolgen voor Ajax'

Update: Niet Forbs, maar Zaha gaat aanval vormen met Mikautadze bij Lyon

29 augustus om 23:57
Laatste update: 30 augustus om 23:47

Wilfried Zaha lijkt de overstap te gaan maken van Galatasaray naar Olympique Lyon, zo meldt The Athletic. De Franse club werd eerder in verband gebracht met een miljoenentransfer van Ajacied Carlos Forbs.

Zaha lijkt op huurbasis de overstap te gaan maken naar Olympique Lyon. Een transfer van Frankrijk heeft de voorkeur ten opzichte van een terugkeer naar Engeland, waar de aanvaller genoemd werd bij Crystal Palace en Leicester City. Een verhuur aan een Engelse club zou belastingtechnisch echter een lastige kwestie zijn, daar er in het geval van Zaha in zowel Engeland als Turkije belasting zou moeten worden betaald.

Zaha, die in 43 wedstrijden voor Galatasaray goed was voor tien goals, moet bij Lyon voor meer opties zorgen op de flanken. Eerder werd Forbs nog genoemd bij Lyon, en bevestigde Alex Kroes in gesprek met Ziggo Sport zelfs een Frans bod. "Die hebben een reëel bod uitgebracht. Maar hoe dat verder gaat uitpakken, moeten we zien. Er is nog een andere club (vermoedelijk Wolverhampton Wanderers, red.) geinteresseerd in hem."

Update: Olympique Lyon heeft Wilfried Zaha binnen, zo maakt de Franse club vrijdagavond bekend. Les Gones zagen Carlos Forbs aan hun neus voorbij gaan, maar hebben dus wel beet bij Zaha, die op huurbasis overkomt van Galatasaray. Hij moet een voorhoede gaan vormen met ex-Ajacied Georges Mikautadze en Alexandre Lacazette.