Sneijder licht uitblinkende Ajacied uit: 'Wat Bergwijn nalaat, doet hij wel'

Sneijder ziet uitblinker bij 'slaapverwekkend' Ajax: 'Doet wat Bergwijn nalaat'

29 augustus om 21:07

Wesley Sneijder vindt dat Ajax 'slaapverwekkend' voor de dag komt tegen het Poolse Jagiellonia Białystok. Wel is de analist enthousiast over Kian Fitz-Jim, die volgens Sneijder doet wat Steven Bergwijn nalaat. Zo geeft de voormalig middenvelder aan bij Ziggo Sport.

"Het is slaapverwekkend", vangt Sneijder aan. "Dat komt met name door de tegenstander, maar ook door Ajax zelf. Het gaat in een veel te laag tempo, de ruimtes worden veel te klein. Althans, die maken ze zelf veel te klein. Dan speel je zo'n tegenstander niet kapot."

Wel is Sneijder positief over doelpuntenmaker Fitz-Jim. "Fantastisch, die is eigenlijk de hele wedstrijd al bezig met ballen veroveren op het middenveld. Ook deze weer (voorafgaand aan de 1-0, red.). “Die verovert hij zelf, en hij loopt door. Hij is gelijk vooruit aan het kijken, denkt vooruit, loopt hier goed de ruimte in en hij maakt hem wél beheerst af. Hij schiet hem wel beheerst binnen. Wat Bergwijn nalaat, doet hij wel."

De recordinternational heeft zijn bedenkingen bij het afwerken van Bergwijn. "Misschien een beetje geforceerd. Graag die goal willen maken en misschien een beetje gehaast in de afwerking. Terwijl juist Bergwijn die fijne trap heeft, waardoor je gewoon verwacht dat hij hem in de verre hoek legt."