Sneijder sceptisch over spitsenstrijd: 'Je maakt die gasten kapot'

Sneijder sceptisch over spitsenstrijd: 'Je maakt die gasten kapot'

29 augustus om 20:23

Wesley Sneijder denkt niet dat het loont om drie spitsen te laten strijden om een plek in de basiself. Ajax-trainer Francesco Farioli ziet Wout Weghorst, Brian Brobbey en Chuba Akpom graag de concurrentie aan gaan, maar de recordinternational van Oranje kan zich niet vinden in de aanpak, zo geeft hij aan bij Ziggo Sport.

Waar Farioli aangaf dat Weghorst, Brobbey en Akpom moeten concurreren voor een basisplaats, gelooft Sneijder er niet in dat het loont om drie spitsen de strijd aan te laten gaan. "Dat vind ik echt onzin. Ze zijn allemaal gelijk, ze moeten het allemaal laten zien, het is een competitie… daar kan een spits niet mee leven. Een spits hoor je vertrouwen te geven, ook na een minder goede wedstrijd. Dan kun je je herpakken."

"Als je dan bij het minste of geringste iemand eruit gaat halen omdat hij een wedstrijd geen goal heeft gemaakt, en naar de volgende gaat, dan maak je die gasten kapot. Dat willen die spelers gewoon niet horen", vervolgt de voormalig middenvelder van onder meer Ajax, Real Madrid en Internazionale.

Van der Goot stelt dat concurrentie wellicht goed, is maar dat wil Sneijder nuanceren. "Concurrentie is absoluut nodig, maar niet met z'n drieën. Hij gaat natuurlijk niet zeggen dat er eentje weg mag, want als dat dan gebeurt, dan zit je met een speler die weet dat hij weg mocht. Het is heel logisch dat hij het zegt, maar je moet het hem eigenlijk over twee weken vragen."