Witte rook uit Tilburg: Willem II versterkt zich met Eupen-aanvoerder

Willem II heeft versterking binnen en plukt aanvoerder weg bij Belgische degradant

29 augustus om 20:46

Willem II heeft met Boris Lambert de gewenste versterking voor het middenveld binnen. De Belg komt over van KAS Eupen, dat in het afgelopen seizoen degradeerde uit de Jupiler Pro League, en tekent voor vier seizoenen. Zo melden de Tilburgers via de eigen kanalen.

Bij Eupen fungeerde Lambert als aanvoerder, maar hij kon niet voorkomen dat de club van het hoogste niveau verdween. Eén jaar eerder werd de middenvelder nog in verband gebracht met een stap naar de Belgische top, waar Union Sint-Gilles en Standard Luik interesse toonde. Lambert was actief in de jeugdlopleidingen van FC Eprave, Standard Luik, Excelsior Virton, alvorens de stap te maken naar Eupen, waar hij zich in het seizoen 2021-2022 opwerkte tot vaste kracht.

Lambert toont zich tevreden met zijn stap naar de Eredivisie. "De gesprekken met Tom (Caluwé, red.) en de trainer voelden heel erg goed. Willem II is een club die thuishoort op het hoogste niveau in Nederland en aan die ambitie wil ik graag op de lange termijn verbonden blijven. Het is een nieuw hoofdstuk in mijn carrière en ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan in Tilburg", stelt de Belg.

Ook Caluwé is opgetogen met het binnenhalen van de multifunctionele middenvelder. "Boris is het type speler dat wij zochten voor een belangrijke positie op het veld. Het is een verdedigende middenvelder, die ook in het centrum van de verdediging kan spelen. Hij is aanvoerder geweest van zijn team en straalt dus ook leiderschap uit. We zijn hartstikke verheugd dat hij voor meerdere jaren aan ons verbonden is."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!