Willem II versterkt aanval met Zweeds jeugdinternational uit City Group

Willem II versterkt aanval met Zweeds jeugdinternational uit City Group

26 augustus om 20:20

Willem II heeft de selectie versterkt met aanvaller Amar Fatah, zo melden de Tilburgers op de eigen website. De twintigjarige jeugdinternational van Zweden komt op huurbasis over van het France Troyes, de club die onderdeel uitmaakt van de City Football Group en uitkomt in de Ligue 2.

De stap naar Tilburg is een bewuste keuze voor Fatah, die een voorbeeld neemt aan Alexander Isak, die eerder ook op huurbasis actief was bij Willem II. "Ik ben een buitenspeler die het moet hebben van zijn snelheid en creativiteit. Ik verwacht daarom dat het Nederlandse voetbal beter bij mij past. Ik weet dat Isak ook bij Willem II heeft gevoetbald, zijn carrière is een voorbeeld voor veel Zweedse voetballers. Hopelijk kan ik dezelfde stappen zetten als hij", spreekt de jongeling.

Fatah maakte op zeventienjarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal van AIK Fotboll, in de Zweedse Allsvenskan. Bij die club doorliep hij tevens de gehele jeugdopleiding. In 2022 koos de aanvaller voor een stap naar Troyes, dat hem in dat seizoen verhuurde aan het Belgische Lommel SK.

In voorbereiding op het huidige seizoen trainde Fatah mee met het eerste elftal van Manchester City en deed hij mee in oefenwedstrijden tegen FC Barcelona en AC Milan. De jongeling spreekt van een 'unieke ervaring' onder Pep Guardiola, maar wil zich door het spelen van wedstrijden verder blijven ontwikkelen. "Ik hoop dat ik in Tilburg minuten kan maken, belangrijk kan zijn voor het team en mezelf als persoon en speler verder kan ontwikkelen."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!