'Feyenoord bepaalt vraagprijs: Geertruida richting RB Leipzig'

'Feyenoord bepaalt vraagprijs en stelt ultimatum: Geertruida richting Duitsland'

29 augustus om 20:26
Laatste update: 29 augustus om 21:19

De kans is groot dat Lutsharel Geertruida verhuist naar RB Leipzig. Feyenoord kan rekenen op minimaal twintig miljoen euro uit Duitsland, melden het Algemeen Dagblad en De Telegraaf donderdagavond.

Geertruida was een jaar geleden al op weg naar RB Leipzig, dat toen ruim dertig miljoen euro wilde neertellen. Inmiddels loopt het contract van de 24-jarige verdediger over negen maanden af, waardoor Feyenoord hem nu moet verkopen om nog een serieuze transfersom te toucheren. Dat lijkt nu gelukt: RB Leipzig zal minimaal twintig miljoen overmaken naar De Kuip, mits alles op zijn plek valt. Volgens Fabrizio Romano kan het bedrag inclusief bonussen oplopen tot 25 miljoen.

De Telegraaf houdt nog wel een slag om de arm: de Duitsers moeten vóór middernacht akkoord gaan met de vraagprijs van Feyenoord. In de Bundesliga sluit de transfermarkt vrijdag om 20.00 uur. Feyenoord wil de gelegenheid hebben om een opvolger te halen voor Geertruida en heeft tot maandag. Sparta Praag-verdediger Asger Sörensen zou een van de kandidaten zijn.

Bij RB Leipzig moet Geertruida de opvolger worden van Mohamed Simakan, die voor 45 miljoen euro op weg is naar Al Nassr uit Saudi-Arabië. Ook Aston Villa zat achter de Oranje-international aan. Feyenoord liep eerder de transfersommen voor Calvin Stengs, Justin Bijlow en Santiago Gimenez mis. Zij gingen uiteindelijk niet naar respectievelijk Charlotte FC, Southampton en Nottingham Forest.

Geertruida doorliep de jeugdopleiding op Varkenoord, debuteerde in 2018 voor Feyenoord en groeide uit tot een dragende kracht. Dit seizoen draagt hij de aanvoerdersband bij afwezigheid van Gernot Trauner.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!