'Geertruida belangrijkste Deadline Day-doelwit Aston Villa'

'Geertruida belangrijkste Deadline Day-doelwit voor Premier League-hoogvlieger'

29 augustus om 08:00
Laatste update: 29 augustus om 08:18

Lutsharel Geertruida hoeft een Premier League-transfer nog niet uit zijn hoofd te zetten. Aston Villa ziet de verdediger van Feyenoord als het belangrijkste 'Deadline Day-doelwit' en probeert ruimte te maken in de selectie.

Met dat nieuws pakt The Telegraph uit, twee dagen voor het sluiten van de transfermarkt in Engeland. Geertruida moet naar schatting 35 miljoen euro kosten en geldt als 'Unai Emery's No.1 target this week', klinkt het. De Spaanse manager van Aston Villa is op zoek naar versterking voor de rechterkant en het centrum van de verdediging. Geertruida kan op beide posities uit de voeten.

De belangstelling van Aston Villa is niet nieuw, maar Feyenoord lijkt zich schrap te moeten zetten voor een nieuw offensief vanuit Birmingham. Geertruida (24) zou wel wat voelen voor een transfer naar de club die net als Feyenoord uitkomt in de nieuwe Champions League. Hij kan ook zijn contract in De Kuip openbreken en verlengen.

Duidelijk is dat Aston Villa eerst ruimte moet maken in de selectie. Diego Carlos is een van de spelers voor wie een nieuwe club wordt gezocht, evenals collega-verdediger Leander Dendoncker. De middenvelders Enzo Barrenechea en Samuel Iling-Junior worden uitgeleend aan respectievelijk Valencia en Bologna. Geertruida zou ook nog kunnen rekenen op sluimerende interesse van RB Leipzig én het Liverpool van manager Arne Slot.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!