'Leipzig meldt zich bij Feyenoord voor Geertruida'

'RB Leipzig vangt 45 miljoen voor Fransman en meldt zich officieel bij Feyenoord'

29 augustus om 18:12
Laatste update: 29 augustus om 19:39

Feyenoord moet vrezen voor een vertrek van Lutsharel Geertruida in de laatste dagen voor de transferdeadline. De 24-jarige verdediger is het toptarget van RB Leipzig, meldt Fabrizio Romano donderdagavond.

Leipzig staat op het punt om Mohamed Simakan te verkopen aan het Saudische Al Nassr. De 24-jarige Fransman moet zo'n 45 miljoen euro opleveren. De Bundesliga-topclub heeft bovendien al een vervanger op het oog: Geertruida. Die Roten Bullen zijn de onderhandelingen met Feyenoord gestart over de Oranje-international, zo weet Romano. Ook het Algemeen Dagblad acht de kans groot dat Geertruida dit keer wel vertrekt naar Leipzig, dat in ieder geval verwoede pogingen doet. De Duitsers slaagden er vorige zomer niet in om hem los te weken bij Feyenoord.

Geertruida heeft nog maar een contract voor één seizoen in De Kuip. Dat maakt hem voor veel clubs interessant, hoewel Feyenoord al pogingen ondernam om te verlengen. Romano bevestigt dat de veelzijdige verdediger ook hoog op de wensenlijst staat bij Aston Villa. Beide clubs hebben nog tot vrijdagnacht om een deal te sluiten met de Rotterdammers, aangezien dan de transfermarkt sluit in Engeland en Duitsland. Met Sparta Praag-mandekker Asger Sörensen, een oude bekende van trainer Brian Priske, zou Feyenoord al een opvolger in beeld hebben.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!