Riechedly Bazoer kan nog weg bij AZ

Bazoer mag AZ na twee jaar verlaten: 'Ook naar hem gecommuniceerd'

29 augustus om 18:20
Laatste update: 29 augustus om 19:16

De kans is aanwezig dat Riechedly Bazoer AZ deze zomer nog verlaat. Dat onthult zijn trainer Maarten Martens, die in het centrum van de Alkmaarse verdediging voor andere spelers kiest.

"Bazoer heeft wat minder perspectief dan anderen", vertelt Martens aan Voetbal International. "Op zijn positie hebben we andere keuzes gemaakt. Dat hebben we bij de start van de voorbereiding ook naar hem gecommuniceerd. Mocht er een club voor Riechedly komen dan is het aan directeur voetbalzaken Max Huiberts om daarover te beslissen", besluit de Belg.

Martens ziet dat het voor de rest een rustige transferperiode is in Alkmaar. "We hebben veel spelers die het niveau aankunnen. Iedereen haalt een goed niveau op de training en laat zien er graag bij te horen. Dat zegt iets over de professionaliteit van de jongens. Het zou wel kunnen dat er nog een aantal spelers vertrekt. Jongens die minder in de plannen zijn voorgekomen, zoals Bazoer dus."

AZ haalde deze zomer Troy Parrott (Tottenham Hotspur), Kevin Toppenberg (VVV-Venlo), Jeroen Zoet (Spezia Calcio) en Seiya Maikuma (Cerezo Osaka) naar de club. Daarbij lijkt het te blijven volgens Martens.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!