Omgba start arbitragezaak tegen NAC

Transfersoap Omgba nadert climax: middenvelder start arbitragezaak tegen NAC

29 augustus om 16:28

Aimé Omgba wil via een arbitragezaak alsnog een vertrek bij NAC Breda forceren. De aanvallende middenvelder heeft een transfer naar KAA Gent nog steeds niet uit het hoofd gezet.

Het verhaal is bekend: terwijl Omgba flink uithaalde naar onder meer de club(-leiding) van NAC en het trainingskamp van de ploeg uit Breda stiekem verliet, strandde zijn miljoenentransfer naar KAA Gent in het zicht van de haven. Omgba werd vervolgens verbannen uit het eerste elftal en bevindt zich momenteel in een uitzichtloze situatie in Breda

Voetbal International meldt nu dat Omgba en NAC elkaar donderdagavond treffen voor de rechter. Omgba meent dat een gelichte optie in zijn contract, waardoor hij nu tot 2026 in plaats van tot 2025 aan NAC verbonden is, niet rechtsgeldig is. Mocht de middenvelder in het gelijk worden gesteld, dan zou zijn zaakwaarnemer José Fortes Rodriguez makkelijker kunnen onderhandelen met KAA Gent, dat nog steeds aan Omgba denkt. 

Dat zit namelijk zo. De Belgen zagen Hyon-Seok Hong deze week naar FSV Mainz 05 vertrekken en het gat dat de Zuid-Koreaan achterlaat in Gent moet alsnog door Omgba gevuld worden. De Nederlander staat nog steeds 'stijf bovenaan' het verlanglijstje van de Belgen, klinkt het. Daardoor is het niet uitgesloten dat de wegen van Omgba en NAC vlak voor het sluiten van de transfermarkt alsnog scheiden. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!