'Ramos tekent in Saudi-Arabië'

'Bizar fitte Ramos (38) hakt knoop door: 'Done deal, er ligt een akkoord''

29 augustus om 14:28
Laatste update: 29 augustus om 15:16

Sergio Ramos gaat zijn carrière vervolgen in Saudi-Arabië. De 38-jarige Spanjaard gaat spelen bij Al-Orobah, meldt de Belgische transferjournalist Sacha Tavolieri.

'Done deal', opent Tavolieri op X. 'Ramos tekent bij Al-Orobah. Er is mij verteld dat er een akkoord is tussen de Spanjaard en de club uit de Saudi Pro League', valt er te lezen. Verdere details over de deal, zoals de contractduur of het salaris van Ramos, worden niet bekendgemaakt. 

De Saudi-Arabiërs hoeven geen transfersom voor Ramos te betalen. De centrale verdediger is transfervrij na zijn exit bij Sevilla, waar hij afgelopen seizoen onder contract stond. Eerder speelde Ramos ook voor Paris Saint-Germain en Real Madrid. 

In dienst van De Koninklijke groeide Ramos uit tot een van de beste verdedigers aller tijden. Met Real won hij onder meer vier keer de Champions League. Ramos is met 180 wedstrijden recordinternational van Spanje, met wie hij in 2010 wereldkampioen werd. 

Met de fitheid van Ramos zit het overigens wel goed. De veteraan hield de afgelopen weken zijn conditie behoorlijk op peil en is nog altijd strak afgetraind. Beelden van de trainende Ramos vind je hieronder: