Mazraoui over zijn eerste weken bij Manchester United en band met De Ligt

Kersvers United-aanwinst weg bij 'tussenstap': 'Ik was toe aan wat anders'

29 augustus om 12:48
Laatste update: 29 augustus om 14:53

Noussair Mazraoui voelt zich helemaal op zijn plek in Engeland. De back is openhartig over zijn eerste weken bij Manchester United én over zijn band met Matthijs de Ligt. Ook vertelt hij dat een transfer naar de Premier League al langer op de planning stond. Deze kwam er echter niet eerder van door één specifieke reden.

Manchester United nam Mazraoui deze zomer voor vijftien miljoen euro over van Bayern München. Lang hoefde de Marokkaans international niet na te denken over de overstap. "Ik wilde deze zomer een stap naar een andere club maken. Toen ik de optie Manchester United hoorde, wist ik dat ik dit wilde. Het voelde meteen goed, maar ik moest even wachten tot ze de andere rechtsback (Aaron Wan-Bissaka, red.) verkocht hadden", vertelt Mazraoui voor de camera's van Viaplay.

"Je neemt alleen niet zomaar afscheid van Bayern", gaat hij verder. "Maar ik was toe aan wat anders. Waarom? Dat kwam door veel zaken, maar daar wil ik het niet over hebben. Ik wilde altijd al naar de Premier League, maar wist dat ik na Ajax een tussenstap zou nemen. Zo gezegd, zo gedaan."

Mazraoui werd samen met Matthijs de Ligt aangetrokken door de club van Erik ten Hag. "Samen bij Ajax, samen bij Bayern, samen bij Manchester United. Ik denk niet dat heel veel spelers dat kunnen zeggen... Het is heel speciaal. Hij is ook echt een heel speciale jongen voor mij geworden", vertelt Mazraoui over zijn band met De Ligt.

De Marokkaan heeft met hem een bekend gezicht in zijn omgeving. Mede daardoor voelde Mazraoui zich al snel thuis in Manchester. "Gelukkig was de eerste indruk hier heel goed. Dat was wel een opluchting. Alles is nieuw, dan kan het heel makkelijk fout gaan. Wat ik heel mooi vind, is dat ze een verdedigende actie, zoals een goede tackle of een goede onderschepping hier ook heel erg kunnen waarderen."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!