Dankerlui keert terug naar Almere City

Dankerlui keert na avontuur in Griekenland terug in Eredivisie: 'Ben weer thuis'

29 augustus om 12:19

Damil Dankerlui (28) mag zichzelf officieel speler van Almere City noemen. De vleugelverdediger keert daarmee terug in de Eredivisie én bij de club waar hij dertien jaar geleden al in de jeugd speelde. Hij tekent een eenjarig contract, met de optie voor nog een jaar.

Almere City heeft na het vertrek van Sherel Floranus, die eerder deze week vertrok naar PEC Zwolle, snel gehandeld. De club ziet in Dankerlui de ideale opvolger op rechtsback, gezien zijn voetballende kwaliteiten, maar ook gezien zijn achtergrond. Dat laat technisch directeur Johan Hansma weten op de clubsite van de Almeerders.

Dankerlui keert namelijk terug op het oude nest. De verdediger speelde tot dertien jaar geleden in de jeugd van Almere City, maar maakte in 2011 de overstap naar de jeugdopleiding van Ajax. Via Jong Ajax, Willem ll en FC Groningen streek Dankerlui vorige zomer neer bij het Griekse Panserraikos, dat hij nu na één seizoen weer verlaat.

"Ik heb bij verschillende clubs gespeeld, maar nu ben ik weer thuis bij Almere City. Ik ben een back die graag over de flanken opkomt en assists aflevert, en ik hoop dat dit seizoen veel te kunnen doen", reageert Dankerlui opgelaten.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!