PSV geeft Almere City billenkoek en is weer koploper van de Eredivisie

PSV geeft Almere City billenkoek en is weer koploper van de Eredivisie

24 augustus om 21:51
Laatste update: 24 augustus om 23:59

PSV heeft zaterdagavond geen kind gehad aan Almere City. De Eindhovense club haalde hard en overtuigend uit in Flevoland en mag zich weer koploper van de Eredivisie noemen: 1-7. 

Guus Til, Luuk de Jong, Couhaib Driouech, Malik Tillman, Hirving Lozano en Ricardo Pepi deden allemaal een duit in het zakje namens PSV. Ook Théo Barbet hielp een handje. De ingevallen verdediger van Almere City werkte de bal in eigen doel, waardoor na negentig minuten voetballen een monsterscore op het bord stond in Flevoland. 

PSV begon voortvarend aan het duel en kwam binnen een kwartier al op 0-2. Na rust beet Almere City even van zich af, maar dat deerde de ploeg van Peter Bosz niet. Invaller Driouech gaf de Eindhovenaren weer wat lucht, waarna Tillman, Barbet en Lozano het duel in het slot gooiden. Joey Veerman dacht in de slotfase ook nog te scoren, maar de middenvelder raakte de paal. Pepi pikte vlak voor tijd nog wel een treffer mee. 

Door de zege op Almere staat PSV, in ieder geval weer voor even, bovenaan de ranglijst. De Eindhovenaren wonnen de eerste drie competitiewedstrijden en scoorden bovendien al vijftien keer. Tot dusver werd de PSV-defensie slechts drie keer geklopt.