Feyenoord kent tegenstanders Champions League

Fraaie affiches, maar zware loting: Feyenoord kent tegenstanders Champions League

29 augustus om 18:56

Feyenoord kent zijn tegenstanders in de nieuwe competitiefase van de Champions League. De Rotterdammers nemen het onder meer op tegen Manchester City, Bayern München en Bayer Leverkusen, zo wees de loting in Monaco donderdag uit.

De Champions League kent niet langer een groepsfase, maar één groot competitieformat. Daarin treft Feyenoord acht tegenstanders, waarvan vier in eigen huis en vier op vreemde bodem. De ploeg van Brian Priske kan zich opmaken voor krachtmetingen met de Engelse titelhouder Manchester City (uit), de Duitse gigant Bayern München (thuis), Bundesliga-kampioen Bayer Leverkusen (thuis), het Benfica van Orkun Kökcü en Fredrik Aursnes (uit), het Red Bull Salzburg van Pepijn Lijnders (thuis), Lille (uit), de vorige club van Priske Sparta Praag (thuis) én Girona (uit). De werkgever van Daley Blind en Donny van de Beek neemt het ook op tegen PSV.

Net als PSV zat Feyenoord in pot 3 tijdens de loting, die dit keer werd verricht door een supercomputer. De nummers één en twee van de Eredivisie konden elkaar in deze fase van het toernooi nog niet treffen. Daarnaast was er een maximum van twee tegenstanders uit één ander land. De Rotterdammers spelen tegen twee clubs uit elke pot, inclusief hun eigen pot.

Nieuw is ook dat er na uitschakeling in de competitiefase géén vangnet meer is in de Europa League. De beste acht plaatsen zich automatisch voor de achtste finales van de Champions League, terwijl teams die tussen de negende en 24ste plaats eindigen zich kwalificeren voor de play-offs. Voor onderste twaalf ploegen op de totale ranglijst van 36 clubs is het einde verhaal.

De Champions League gaat op 17 september van start. De achtste en laatste speelronde is op 29 januari 2025. De exacte speeldata van onder meer Feyenoord worden op 31 augustus bekend.