PSV legt recordsom neer voor Itakura

BILD: PSV legt recordsom neer voor Itakura, sportief directeur reageert

29 augustus om 11:16

PSV heeft een recordsom neergelegd voor Ko Itakura, meldt BILD. De Eindhovenaren hopen dat Borussia Mönchengladbach akkoord gaat met een aanbieding van vijftien miljoen euro plus bonussen.

Het verhaal is bekend: PSV heeft voor het sluiten van de markt nog de nodige verdedigers nodig. Itakura prijkt hoog op het Eindhovense lijstje. Een eerste bod, ter waarde van 12,5 miljoen euro, werd door Gladbach naar de prullenbak verwezen. Nu is PSV teruggekeerd met een verbeterd bod, klinkt het. Met een zak geld met vijftien miljoen euro en bonussen - met betrekking tot titelprolongatie en ver komen in de Champions League - moet de Duitse club overtuigd worden.

Itakura had een afkoopclausule van vijftien miljoen euro in zijn contract, maar die had voor 30 juni gelicht moeten worden. Nu kan Gladbach vragen wat het wil voor de 27-jarige Japanner, die nog tot de zomer van 2026 vastligt in Duitsland. 

Gladbach gaat niet zomaar overstag, vertelt sportief directeur Roland Virkus. "Het klopt dat PSV interesse heeft", laat hij optekenen. Natuurlijk wekt een speler als Ko belangstelling van veel clubs. Maar we willen geen verdedigers kwijtraken, we willen er eerst één binnenhalen." Het lijkt er dus op dat Gladbach eerst een vervanger voor Itakura aan wil trekken, voordat de speler naar PSV mag verhuizen.

Als Gladbach akkoord gaat met vijftien miljoen euro plus bonussen, wordt Itakura de duurste inkomende transfer ooit voor PSV. Hirving Lozano en Jerdy Schouten werden voor in totaal vijftien miljoen euro binnengehaald.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!