Bergwijn wil alsnog weg bij Ajax en naar topcompetitie

'Bergwijn wil in slot van transferwindow alsnog 'heel graag' naar topcompetitie'

29 augustus om 09:28

Steven Bergwijn wil nog altijd de stap naar een Europese topcompetitie maken. Dat vertelt Ajax-watcher Johan Inan in de Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad. De interesse komt in Bergwijn komt echter maar niet op gang.

Volgens Inan wil Bergwijn nog altijd graag weg bij Ajax, maar alleen als hij naar een topcompetitie kan. Een concreet bod vanuit zo’n grote club is echter nog niet gekomen. Ajax heeft tot nu toe één bod binnen gekregen op Bergwijn. Die bieding kwam van Atlanta United uit de Verenigde Staten en bedroeg vijftien miljoen euro. Ajax was overtuigd meer te kunnen krijgen en wees dat bedrag direct af.

Leicester City is de enige ploeg uit een topcompetitie die interesse toonde in Bergwijn, maar meer dan twee belletjes kwamen er niet van die ploeg. Het lozen van de voormalig aanvoerder zou voor Ajax belangrijk kunnen zijn voor de salarishuishouding. Technisch directeur Alex Kroes gaf al aan dat die drastisch omlaag moet en een vertrek van grootverdiener Bergwijn zou die problemen voor een groot deel oplossen.

In het slot van de transferwindow is dus de vraag wat er nog rond Bergwijn gaat gebeuren. Het kan zijn dat Ajax genoegen neemt met vijftien miljoen euro of minder, maar de vraag is of zich nog een club zal gaan melden voor de aanvaller.