NEC presenteert 'gewilde' Japanse aanwinst Shiogai

NEC presenteert 'gewilde' Japanse aanwinst: 'Goed werk van scoutingteam'

28 augustus om 18:50

NEC heeft met Kento Shiogai een derde Japanner aan de selectie toegevoegd. De negentienjarige spits komt over van Keio University en tekent voor vier jaar in Nijmegen.

Tot woensdag was Koki Ogawa, landgenoot van Shiogai, de enige echte spits in de selectie van NEC. Daardoor wilden de Nijmegenaren in het slot van de transferwindow graag nog een nieuwe nummer 9 in huis halen. Dat is met Shiogai nu dus gelukt. De jonge Japanner, die in zijn thuisland al enkele duels op het hoogste niveau speelde, zal de tijd krijgen om te aarden en wordt normaliter rustig gebracht. Daardoor wil NEC volgens de Gelderlander nog een spits in huis halen.

In gesprek met de clubkanalen reageert technisch directeur Carlos Aalbers op de komst van Shiogai. "Het scoutingteam heeft goed werk verricht gezien het feit dat de speler erg gewild is bij Europese clubs. Door ons trackrecord en netwerk hebben we Kento kunnen overtuigen voor NEC te kiezen. Met Shiogai halen we een spits binnen die voor zijn leeftijd al fysiek goed ontwikkeld is en een ander profiel heeft dan Koki Ogawa."

"Hij zal zich de komende periode gaan aanpassen aan de Nederlandse cultuur en het voetbal", benadrukt Aalbers. "Met Kodai Sano en Koki binnen de selectie hebben we er het volste vertrouwen in dat ook deze Japanner snel zijn meerwaarde kan tonen aan ons publiek."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!