Kadioglu heeft transfer naar Brighton te pakken

Officieel: Kadioglu heeft transfer naar Brighton te pakken, NEC casht mee

27 augustus om 20:45

Ferdi Kadioglu verkast van Fenerbahçe naar Brighton & Hove Albion. De Engelse club heeft de transfer officieel bekend gemaakt en betaalt naar verluidt zo'n dertig miljoen euro voor de Turkse linksback.

Kadioglu was al een aantal weken geleden tot een persoonlijk akkoord gekomen met Brighton. De in Nederland geboren voetballer wilde dolgraag de stap naar Engeland maken en nu is het eindelijk zover. Zowel Fenerbahçe als Brighton melden dat de Turks international zijn transfer te pakken heeft. De 24-jarige Kadioglu tekent voor vier jaar bij The Seagulls.

Brighton-manager Fabian Hürzeler zou erg gecharmeerd zijn van de voormalig NEC'er. De Duitse trainer zou er bij het bestuur op gehamerd hebben om Kadioglu binnen te hengelen. Zo heeft hij uiteindelijk dus zijn zin gekregen. "Ik ben erg enthousiast omdat we een uitstekende speler en een geweldig karakter krijgen. Hij heeft veel talent, is een sterke loper en een erg goede passer", reageert Hürzeler op de clubsite.

Ook NEC zal blij zijn met deze transfer. Bij zijn vetrek uit Nijmegen in 2018 bedong de club een doorverkooppercentage van tien procent bovenop de transfersom van 1,5 miljoen euro. Aangezien Brighton zo'n dertig miljoen gaat overmaakt naar Fenerbahçe zal NEC met de solidariteitsbijdrage ongeveer 3,5 miljoen euro ontvangen.