Youri Baas over Daniele Rugani en Francesco Farioli bij Ajax

Rugani weet nu al te overtuigen in Amsterdam: 'Daar kan ik veel van opsteken'

28 augustus om 16:44

Youri Baas is vol lof over Francesco Farioli, onder wie hij een plaats wist te bemachtingen in de basiself van Ajax. De linkspoot heeft gedurende de seizoensstart weten te verrassen en is door Farioli omgetoverd tot centrale verdediger. Ook zegt Baas veel te kunnen leren van kersvers Ajax-aanwinst Daniele Rugani.

Waar Baas afgelopen seizoen nog verhuurd werd aan NEC Nijmegen, wordt hij sinds de komst van Farioli steevast naast Josip Sutalo opgesteld in het hart van de Amsterdamse defensie. Geen vertrek dus bij Ajax, maar 'gewoon' basisspeler. "De trainer heeft gezegd dat hij tevreden is en ik spreek vaak met hem", vertelt Baas aan de clubkanalen.

Farioli kan dan ook een belangrijke factor genoemd worden in de ontwikkeling van Baas. "We hebben een goede band', onthult laatstgenoemde. "Hij verwacht veel van mij en van het hele team. Ik zit goed in mijn vel, beter kan niet eigenlijk. Ik speel, we winnen en we maken stappen als team. We zijn nog lang niet waar we moeten zijn, maar het gaat de goede kant op. Er is een plan en iedereen is energiek, dus dat is goed."

Baas zag afgelopen week een nieuwe centrale verdediger op De Toekomst rondlopen. De ervaren Rugani komt op huurbasis over van Juventus. Baas denkt veel van hem te kunnen leren. "Het is goed om hem erbij te hebben. Op de trainingen zie je dat hij weet wat hij aan het doen is. Rugani heeft veel wedstrijden gespeeld in een topcompetitie die bekend staat om het verdedigende aspect. Daar kan ik veel van opsteken", besluit Baas.