Chiesa van Juventus naar Liverpool

Romano meldt 'here we go': Slot en Liverpool hebben concurrent Gakpo binnen

28 augustus om 13:55
Laatste update: 28 augustus om 13:59

Arne Slot kan op 28 augustus dan eindelijk zijn eerste versterking bij Liverpool verwelkomen. Transferspecialist Fabrizio Romano meldt dat The Reds met Juventus een akkoord hebben bereikt over de overgang van Federico Chiesa.

Romano schrijft 'here we go' op X, wat betekent dat de deal beklonken is. Chiesa maakt voor dertien miljoen euro plus bonussen de overstap naar Anfield. De 26-jarige buitenspeler gaat bij Liverpool een contract voor vier seizoenen tekenen. Deze woensdag komt Chiesa al in Engeland aan om de laatste plooien glad te strijken.

Met Chiesa, 51-voudig international van Italië, slaat Liverpool voor het eerst deze transferzomer toe. Giorgi Mamardashvili werd weliswaar losgeweekt bij Valencia CF, maar de sluitpost komt dit seizoen nog op huurbasis uit voor de Spanjaarden. Chiesa zal bij Liverpool met Cody Gakpo, Mohamed Salah en Luis Díaz moeten concurreren voor een basisplek.

Chiesa is een jeugdproduct van Fiorentina. Hij maakte in 2020 de overstap naar Juventus, waar hij uitgroeide tot een belangrijke kracht. In totaal speelde Chiesa 131 officiële wedstrijden voor De Oude Dame. Daarin scoorde hij 32 keer en gaf hij 23 assists. De Europees kampioen van 2021 won in Turijn tweemaal de Italiaanse beker en één keer de Italiaanse Supercup.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!