'Liverpool pakt door voor Chiesa'

'Liverpool wil snel handelen en 15 miljoen betalen voor concurrent Gakpo'

27 augustus om 21:45

Liverpool werkt hard aan de transfer van Federico Chiesa. The Reds moeten vijftien miljoen euro betalen aan Juventus voor de 26-jarige vleugelaanvaller, melden The Athletic en Fabrizio Romano dinsdagavond.

Voor Liverpool is dat een schappelijke transfersom, waardoor de Premier League-grootmacht voor het verstrijken van de transferdeadline op vrijdagavond spijkers met koppen wil slaan. Volgens The Athletic is Liverpool al enkele jaren een bewonderaar van Chiesa, die nu relatief goedkoop is op te pikken doordat zijn contract volgend jaar zomer afloopt. Hij is ook al uit de selectie van trainer Thiago Motta gezet.

De 51-voudig Italiaans international kan nu een vierjarige verbintenis tekenen op Anfield. Het afgelopen seizoen was Chiesa nog een vaste waarde onder Massimiliano Allegri. In 37 officiële optredens scoorde hij tien keer en gaf hij drie assists. Het was zijn eerste volledige seizoen sinds zijn zware kruisbandblessure, die hem bijna negen maanden aan de kant hield.

Chiesa, die op beide vleugels uit de voeten kan, speelde sinds 2020 voor Juventus, dat na een huurperiode 50 miljoen euro voor hem betaalde aan Fiorentina. De aanvaller, die op beide vleugels uit de voeten kan, won met Italië het EK in 2021. Ook deze zomer was hij van de partij op het eindtoernooi, maar La Squadra Azzurra strandde in de achtste finale tegen Zwitserland (2-0).

Met de komst van Chiesa naar Liverpool krijgt Cody Gakpo er een geduchte concurrent bij. In de eerste twee Premier League-duels met Ipswich Town en Brentford koos trainer Arne Slot voor Mohamed Salah en Luis Díaz op de vleugels. Zondag wacht de kraker tegen Manchester United.