Hoofd jeugdopleiding van Burnley neemt ontslag na blunder

'Opmerkelijk: hoofd jeugdopleiding van Burnley neemt ontslag na grote blunder'

28 augustus om 13:47
Laatste update: 28 augustus om 13:58

Dave Longwell, hoofd jeugdopleiding van Burnley, heeft ontslag genomen na een opmerkelijke blunder. De bestuurder stuurde een keiharde beoordeling van het eerste elftal naar de verkeerde groepsapp, zo schrijft The Sun.

Longwell werd afgelopen november aangesteld als de manager van de Burnley-academie. Maar nadat hij een document had geschreven waarin de negatieve aspecten van elke speler in het eerste elftal werden uiteengezet, werd hij gedwongen om af te treden. Van de 37 spelers konden slechts drie spelers op lovende woorden rekenen. 

Zo wordt buitenspeler Manuel Benson veroordeeld voor zijn 'luie houding' en krijgt middenvelder Mike Trésor, die werd gehaald voor veertien miljoen euro, kritiek op zijn spel. 'Hij is helemaal niet goed, lichtgewicht en een slechte instelling. Een grote geldverspilling', zo valt er te lezen. Aanvaller MIchael Mellon werd in het rapport ook als 'lui' bestempeld, terwijl vleugelaanvaller Darko Churlinov werd beschreven als 'een ramp en een gekke kerel'.

Volgens The Sun stuurde Longwell zijn document via Whatsapp per ongeluk naar de O21-selectie, waardoor het eerste elftal en manager Scott Parker erachter kwamen. Daarna besloot Longwell zijn ontslag in te dienen bij de clubleiding. Paul Jenkins, directeur voetbalontwikkeling bij Burnley, heeft aan alle ouders en spelers uit de jeugdopleiding laten weten dat het ontslag van Longwell is aanvaard. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!