Leipzig-baas Mintzlaff hoopt op langer verblijf Simons

'Fantastische' Simons oogst lof: 'We hebben hem voorlopig gehuurd, maar...'

28 augustus om 12:42

Bij RB Leipzig hoopt men stiekem al om Xavi Simons ook na dit seizoen langer aan de club te binden. Ze zijn bij de Duitse club erg te spreken over de Oranje-international, die voor het tweede seizoen op rij wordt gehuurd van Paris Saint-Germain.

Oliver Mintzlaff, voorzitter van de raad van commissarissen van RB Leipzig, heeft een nauwe band met PSG-president Nasser Al-Khelaifi. "Het was een heel moeilijke transfer. Xavi is een speler die door heel veel clubs werd opgejaagd, omdat hij een geweldig seizoen bij ons had. Wij als club hebben het geweldig gedaan", laat Minzlaff optekenen door BILD. "We zijn blij dat we deze fantastische speler in ieder geval dit seizoen bij ons hebben."

Of Simons ook na volgende zomer verbonden blijft aan RB Leipzig? "De sportieve leiding moet hierover onderhandelen met PSG", antwoordt Mintzlaff. "We hebben hem voorlopig gehuurd, maar ons doel is uiteraard om zulke topspelers voor de langere termijn te behouden. We hebben nu laten zien dat dit mogelijk is, zelfs tegen grote concurrentie."

Vervolgens maakt Mintzlaff de vergelijking met spits Benjamin Sesko, die ook kon rekenen op interesse van veel Europese topclubs. "Hij kreeg ook behoorlijk grote aanbiedingen uit de Premier League en besloot bij ons te blijven en zelfs zijn contract te verlengen. Dit zijn de stappen die deze club moet zetten." Simons staat nog tot de zomer van 2027 onder contract bij PSG.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!