Woede bij Brighton na horrortackle op debutant

Woede bij Brighton na horrortackle op debutant: 'Krankzinnige overtreding'

28 augustus om 11:50
Laatste update: 28 augustus om 11:51

Bij Brighton & Hove Albion zijn ze alles behalve te spreken over de overtreding op aanwinst Matthew O'Riley tijdens het League Cup-duel met Crawley Town (4-0). Debutant O'Riley moest de wedstrijd na negen minuten al staken na een spijkerharde tackle van Jay Williams.

O’Riley werd deze zomer voor zo'n dertig miljoen euro overgenomen van Celtic, waar hij de absolute sterspeler was. Hij maakte zijn debuut voor Brighton, maar kon daar niet lang van genieten. Binnen tien minuten werd hij onderuit geschoffeld door Williams, die er gek genoeg zonder kaart vanaf kwam.

Brighton-trainer Fabian Hürzeler stak zijn boosheid niet onder stoelen of banken na afloop. "Dit is een krankzinnige overtreding", begint de Duitser bij Sky Sports. "Dit heeft helemaal niets met voetbal te maken, zo eerlijk moeten we zijn. En deze situatie heeft de wedstrijd veranderd, want daarna werd het onvriendelijk in dit duel. Maar ik hoop dat de blessure meevalt."

De 23-jarige Deense middenvelder miste in vijf optredens voor Fulham, 54 voor Milton Keynes Dons en 126 voor Celtic nog nooit een wedstrijd wegens een blessure.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!